Izzivi sodobne vzgoje

Eva Hrovat Kuhar

27,95 EUR (Mehka vezava)

Ilustrator: Izar Lunaček
Kategorije: Strokovna literatura
Obseg: 240 strani
Dimenzije (v mm): 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN: 9789612722753
Datum izdaje: 3. 10. 2017
Poreklo: Slovenija
Vezava: mehka


Opis:

 

Priročnik za vse sodobne mlade starše prinaša oprijemljive predloge, kako v današnjem hitrem, digitalnem svetu ohranjati družinsko sožitje. Knjiga se osredotoča predvsem na vzgojo mlajših otrok – od malčkov do vstopa v šolo – torej na najbolj pomembno obdobje v otrokovem duševnem razvoju. 

Izpod peresa psihologinje z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki in družinami prihaja praktični priročnik, ki pred bralcem razpira zagate sodobne vzgoje in prinaša nasvete za njihovo reševanje. Čudežnega recepta ni, a z ljubeznijo, potrpežljivostjo in postavljanjem ustreznih meja, se lahko uspešno soočimo z vsemi kriznimi trenutki od izpadov trme pa do preizkušanja starševske avtoritete, uživamo z otroki in z njimi preživimo čim več lepih trenutkih. Ti bodo, ko se bo otrok oziral nazaj na svoje otroštvo, šteli največ. V priročniku se avtorica posveča predvsem vzgoji mlajših otrok – od malčkov do vstopa v šolo. Gre za ključna leta, ko starši postavljamo temelje: temelje za meje, ki bodo otroka usmerile v želeno obnašanje in mu pomagale skozi življenje, in temelje za tople medsebojne odnose, ki ga bodo greli in opogumljali skozi vse življenje.

Avtorica o knjigi

Otrok potrebuje občutek, da je opažen. In pohvaljen. In ljubljen.
Otroci so lahko nežni, srčkani, zaupljivi, ljubeči, zvesti. Hkrati pa so lahko tudi besni, neredni, ignorantski, zahtevni, brez občutka za potrebe drugih. Kot šampon »vse v enem«. Le da vam lahko učinki tega »šampona« prinašajo veselje in srečo, v naslednjem trenutku pa vam povsem uničijo dan in samozavest.
S knjigo, ki je pred vami, vam ponujam nekaj nasvetov, kako biti otroku zgled in mu pokazati, da se da spore reševati brez vpitja, mirno, z argumenti in upoštevanjem mnenja vseh vpletenih. Predvsem pa želim pokazati, kako s čim manj potrošene energije čim bolj uspešno obpluti čeri vzgajanja, se soočati z izpadi trme, otroku postaviti meje, umiriti najbolj turbulentne položaje v družinskem življenju in se hkrati imeti lepo. Naj vam uspe!