Nevarnost preži povsod
Print Facebook David Nicholas O'Doherty

Nevarnost preži povsod

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Nevarnost preži povsod je zbirka navodil za izogibanje nevarnosti. Bralca oboroži z vsemi mogočimi varnostnimi ukrepi, pripravami in znanji za preživetje v svetu, ki je poln groženj. Vse to znanje nam dokter Nik Območnik posreduje kratko in jedrnato, v obliki okrajšav, saj gostobesednost nevarnologe samo upočasni in je lahko njihov konec.

O delu

Neverjetno smešna, rahlo prismuknjena in nesporno unikatna knjiga Nevarnost preži povsod je priročnik za izogibanje nevarnosti. Dokter Nik Območnik, edini nevarnolog na svetu, ponuja nasvete, kako se nevarnostim izogniti za vsako ceno. Bralce svari pred kačami, ki se zakamuflirajo v zobne ščetke, morskimi psi, ki se skrivajo v straniščnih školjkah, roboti, ki se zamaskirajo v prijazne babice. Besedilo vseskozi spremljajo zabavne ilustracije, ki v kombinaciji z že tako neizmerno zabavnim besedilom dajo precej priložnosti za krohot. Knjiga je še posebej primerna za oklevajoče bralce, saj je besedila malo in je prepleteno z ilustracijami.

Ilustrator: Chris Judge
Prevod: Gaja Kos
Kategorije: Drugo triletje, Tretje triletje
Obseg: 256
Dimenzije: 160 mm x 200 mm x 26 mm
ISBN: 978-961-272-242-5
Datum izdaje: 7. 4. 2017
Poreklo: Irska
Vezava: Trda
Priporočena starost: 8+

Recenzije

Nevarnost preži povsod

Žiga Valetič, Bukla 132-133

Stripovska slikanica je šaljiv priročnik za izogibanje nevarnosti, ob katerem vas bo končno spreletelo olajšanje, da nekdo razume vaše skrbi. V današnjem svetu nevarnost preži na vsakem koraku, to pa najbolje ve »dokter Nik Območnik«, ki se je za poklic nevarnologa odločil, ko je kot reševalec iz vode preventivno izpraznil bazen, saj je ugotovil, da je na bazenih vse, vključno z vodo, skrajno nevarno. Najbolj varna domača žival je kamen, nenadejano nevarnost predstavljajo babice, najbolj varna torta pa je polovica zeljnate glave, v katero postaviš nekaj okrog obrnjenih korenjev. Brez čelade sploh nima smisla hoditi naokrog, na snegu pa jo boste najbolje odnesli, če si boste na noge nataknili posebne »posteljne čevlje«. Če bo nevarnologija prepričala tudi vas in si boste neverjetne Nikove domislice vzeli k srcu, vas na koncu knjige čakajo izpitna vprašanja z uradno nevarnološ­ko diplomo. Do tja boste morali paziti le na vikinge, tigre, vampirje in … na škorpijona devete strani! No, in še na tisoč in eno drugo nevarnost.

 

Oglejte si tudi