Mavec
Print Facebook Anna Woltz

Mavec

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Fic, katere starši se ločujejo, skozi okno opazuje prihajati očeta. Ta ima na kolesu sestrico s sankami v naročju, in ko pomaha Fic, izgubi ravnotežje. Pri padcu sestrici sani poškodujejo prst. Soseda jim pomaga v bolnišnico, prihiti tudi mama. Fic je na mamo jezna, zato odvihra iz čakalnice. Napoti se po bolnišnici in spozna Adama. Zaplete se v vrsto laži, ukrade mavec in sproži romantični zaplet med medicinsko sestro in zdravnikom. Adamu, ki ima svoje težave, pomaga priznati, da ima pravzaprav rad bratca, ki je v poporodni negi. In na koncu spozna, da se je čisto zares zaljubila.

O delu

 

Iz opisa je slepati na lahkotno in romantično branje za najstnike. Dejansko pa je pisateljica vešče spisala problemski mladinski roman, ki obravnava svet mladostnika v trenutku, ko se starša ločujeta in ko on postaja 'otrok s potovalko'. Knjiga obravnava tudi problematiko umestitve novorojenega drugorojenca v družino z najstniškim prvorojencem.

Ob svojem obisku v Sloveniji spomladi 2016 je avtorica z navdušenjem pripovedovala o tej knjigi, v kateri je njej fascinanten svet svoje sestre zdravnice združila s tem, kako najstnica dojema ločitev svojih staršev. Zgodbo je tako postavila v bolnišnico, dogaja pa se na mrzel snežen zimski dan. Mavec je pravzaprav romantična komedija o tem kako v bolnišnici ukrasti mavec, o pogumnih ljudeh, ki potrebujejo šivanje in o tem, kako sprejeti odločitev: ali ostati za vedno v čakalnici ali pa izkoristiti priložnost in se zaljubiti.

Knjiga Mavec je kot najboljša nizozemska mladinska knjiga leta 2016 dobila nagrado zlato pero (Gouden Griffel).

Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 168
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 20 mm
ISBN: 978-961-272-235-7
Datum izdaje: 4. 2. 2017
Poreklo: Nizozemska
Vezava: Trda

Oglejte si tudi