Krik Rdeče kapice
Print Facebook Beate Teresa Hanika

Krik Rdeče kapice

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Malvini, trinajstletni deklici je nedavno umrla babica in zato mora pogosto sama obiskovati svojega dedka, ki je večkrat »bolan«, predvsem pa nenehno osamljen. Toda Malvina ima strašanski odpor do teh obiskov, kar pa ne zanima nikogar v njeni družini. Malvinina mama, ki jo pestijo stalni glavoboli in je več odsotna kot prisotna, njen oče, ki je precej nepriljubljen učitelj biologije in večino časa slabe volje, njena starejša sestra Anna in brat Paul se vsi strinjajo, da pretirava, da jo dajejo pubertetniške muhe in bi se do dedka ne smela tako obnašati, saj je le star in osamljen in potrebuje sočutje. Nihče je ne jemlje resno. Dejstvo, da Malvina ne želi biti v bližini svojega dedka, pa ima svoj tehten razlog.

 

O delu

Roman Krik Rdeče kapice je avtoričin prvenec. Gre za večkrat nagrajeni in nominirani roman, ki je svojo prvo nagrado, »Oldenburger Kinder- und Jugendbuchpreis«, dobil leta 2007 še kot nedokončan osnutek z delovnim naslovom Malvina v milnem mehurčku. Poleg te je prejel še »Bayerischen Kunstförderpreis 2009«, nominacijo za »Deutscher Jugendliteraturpreis 2010«, leta 2012 pa so avtorico s tem romanom uvrstili tudi na častno listo IBBY.

Spremno besedo je napisala ddiplomirana psihologinja, družinska in vedenjska terapevtka Eva Hrovat Kuhar.

 

O avtorici

Nemška mladinska pisateljica Beate Teresa Hanika se je rodila leta 1976 v Regensburgu. Po poklicu je fotografinja, več let je delala tudi kot model v različnih evropskih mestih. Zgodbe in poezijo piše že od svojega desetega leta. Z družino živi v manjšem kraju v bližini Regensburga. Njena dela obravnavajo aktualne težave današnje mladine in se nemalokrat dotikajo zelo bolečih zgodnjih življenjskih izkušenj, ki nam jih avtorica odstira s svojim izostrenim, a čutečim fotografskim pogledom.

 

Prevod: Tina Štrancar
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 216
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 20 mm
ISBN: 978-961-272-210-4
Datum izdaje: 1. 4. 2016
Poreklo: Nemčija
Vezava: Trda
Priporočena starost: 12+

Oglejte si tudi