Črno belo
Print Facebook Žiga X. Gombač

Črno belo

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Bela družina živi v beli hiši sredi belega mesta in njihovo srečno in brezskrbno življenje kali le strah pred vsem, kar je črno. Bo srečanje s črnim mačkonom spremenilo njihov pogled na svet?

O delu

Črno belo je zgodba o sprejemanju drugačnosti, o predsodkih, ki krojijo naša življenja in nas omejujejo, hkrati pa je zgodba o iskanju barv v črno-belem svetu – v »svetu, ki nujno potrebuje barve«, če uporabimo kar citat iz Gombačevega romana NK Svoboda. Aktualna in pereča družbena problematika je mojstrsko prenesena v literarni jezik, Stepančičeva domišljena ilustracija, ki v ospredje postavlja podrobnosti črno-belega sveta, pa Gombačevo besedilo le še nadgrajuje. Ilustratorjeva osredotočenost na podrobnosti je lep kontrast ozkogledosti črno-belega pogleda na svet in besedilo še dodatno opomenja.

Ilustrator: Damijan Stepančič
Kategorije: Slikanica
Obseg: 16
Dimenzije: 195 mm x 195 mm x 10 mm
ISBN: 9789612722487
Datum izdaje: 9. 5. 2017
Poreklo: Slovenija
Vezava: Trda
Priporočena starost: za vse starosti

Recenzije

Črno belo

Pia Marincelj, Bukla 132-133

V belem mestu je v beli hiši živela izjemno urejena bela družina, ki je navzven delovala zelo srečno. Iz neznanega razloga pa je bilo vse prebivalce belega mesta neznansko strah vsega črnega. Vse se je spremenilo nekega jutra, ko je belo družino na pragu hiše pričakal ljubek črn mačkon in s svojo ljubeznijo v družino prinesel barve. Ta drobna, a močna slikanica, na nekaj straneh pomete s predsodki, ozkoglednostjo in iluzijo popolnega. Otroke uči, da se ne smejo bati drugačnosti, saj lahko prav ta v življenje prinese tisto nekaj, kar še sami ne vemo, da nam manjka. V globoki sporočilnosti slikanice in estetiki črno-belih Stepančičevih ilustracij pa bodo uživali tudi starejši bralci.

Oglejte si tudi