Avtobus ob treh
Print Facebook Nataša Konc Lorenzutti

Avtobus ob treh

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Najstnik s podeželja Tine, prepričan, da mu manjka primerne družbe, spozna vrstnika Uroša iz Ljubljane in z njim preživi del poletja. Fanta se dobro ujameta, uživata ob Soči, Tinetovemu očetu pomagata pri kmečkih opravilih (kar se zdi Ljubljančanu še posebej zanimivo), debatirata o puncah in si omislita hišnega ljubljenca ... Poletje pa le ni zgolj zabavno, kajti vanj zarežejo dramatični dogodki.

O delu

Prvoosebna pripoved najstnika Tineta je pozicionirana na deželo, a z njegovim novim prijateljem Ljubljančanom Urošem vključuje tudi urbano komponento. Besedilo je razgibano in humorno, s pravo mero izriše dve problemski liniji - smrt očeta enega glavnih junakov in sprejemanje novega maminega partnerja, ter bolezen očeta drugega glavnega lika. Imenitno in privlačno branje, ki vzpodbuja dobre odnose med vrstniki, v družini in sosedstvu.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 224
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 24 mm
ISBN: 978-961-272-223-4
Datum izdaje: 17. 10. 2016
Poreklo: Slovenija
Vezava: Trda

Recenzije

Avtobus ob treh

Renate Rugelj, Bukla 127-128

Letošnja prejemnica priznanja zlata hruška v kategoriji za izvirno slovensko mladinsko leposlovje, Nataša Konc Lorenzutti, je priljubljena vsestranska ustvarjalka, ki se v svojih zgodbah loteva tudi zahtevnejših tem odraščanja in dozorevanja. Ljubljanski najstnik Uroš se odpravi na krajše podeželske počitnice k družini mamine prijateljice, kjer se spoprijatelji z vrstnikom Tinetom. Fanta preživljata brezskrbne dneve v naravi, plavata v bližnji Soči, paseta koze, tekmujeta v vzdržljivosti, debatirata o dekletih, posvojita mlado mucko ... A sprva brezskrbno poletje se kmalu spreobrne v resne življenjske preizkušnje. Privlačno branje, prežeto z iskrenim prijateljstvom, daje moč in navdihuje.

Oglejte si tudi