Sneženi mož


NAROČILO
POŠTNINA BREZPLAČNA

Cena:
19,95 EUR (Trda vezava)
   
Ilustrator: Raymond Briggs
Zvrst: Slikanica
Kategorije: Darilna, Slikanica
Obseg: 32 strani
Dimenzije: 230 mm x 290 mm x 10 mm
ISBN: 978-961-272-147-3
Datum izdaje: oktober 2014
Poreklo: Velika Britanija
Vezava: trda

Deček se zbudi v hladno sneženo jutro, se odpravi ven in naredi snežaka. Naslenjo noč le ta oživi in fantič se mu odloči razkazati svoj topel dom. Snežak tam spozna in občuduje domačo mačko, a kmalu ga zmoti ogenj v kaminu. Fantič mu razkaže še ostala čuda: televizijo, svetilko, žuborečo vodo ki teče iz pipe, pa pečico ... Takrat se zgodba obrne, primeta se za roke in se v snežnem viharju dvigneta nad strehe in snežak popelje fantiča v svoj sneženi svet. Varno se vrneta domov, še preden starša opazita, da ga ni, in Fantič se utrujen zlekne v posteljo. Ko se naslednje jutro prebudi, ga zunaj namesto snežaka pričaka le kupček snega z dvema koščkoma premoga, ki sta bila še prejšnji dan snežakova očesa.

Zgodba o sneženem možu z čudovitimi ilustracijami in bogati zgodbi spremeni dolge zimske večere v čisto čarvonijo.

Sneženi mož je slikanica brez besedila, ki zgodbo o snežaku pripoveduje v 175 mehko narisanih sličicah. Postala je klasična slikanica, ki je obogatila otroštvo milijonom otrok po svetu.
Prvič je izšla leta 1978 v Veliki Britaniji in je bila doslej po svetu prodana v 8,4 milijonih izvodov. Po knjigi so posneli 26- minutni risani film, ki je bil 1982 nominiran za nagrado oskar.

Sneženi mož je prejel naslednje nagrade:
- nagrada Francis Williams 1979
- nagrada Srebrno pero 1979 (Nizozemska)
- Boston Globe-Horn Book 1979 (ZDA)

- Pionirska zlata hruška

Zlata hruška