-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo SEJEM10
Zoran Šteinbauer

Zoran Šteinbauer

(Avtor)

Zoran Šteinbauer je bil rojen leta 1965 v Mariboru na dan Zemlje. Otroštvo je preživel v Voličini v Slovenskih goricah. Zaradi želje po lepšem in bolj človekoljuben svetu se je vpisal na zdravstveno šolo. Svoje delovne izkušnje je bogatil v domu starostnikov, na oddelku za hemodializo, na psihogeriatriji in nazadnje na enoti za bolezni odvisnosti. Več let je kot prostovoljec obiskoval varovance zavoda Hrastovec in se udeležil številnih edukacijskih seminarjev. Bil je med ustanovnimi člani Ozare – neprofitne organizacije za pobolnišnično skrb ljudi z izkušnjo psihiatrije in duševne stiske. Pri bioenergetiku Domančiću je opravil tečaj iz osnov bioterapije. Sodeloval je pri prevajanju treh knjig z duhovno vsebino. Skupaj s prijatelji je imel nekaj let trgovinico s spominki in tekstilom iz Indije. V prostem času rad prijateljem in sodelavcem pogleda v zenovske karte. Je pacifist in vegetarijanec. Prepričan je, da nasilje in predsodki ne morejo rešiti niti najneznatnejšega zapleta.
Literarno je začel ustvarjati relativno pozno. Svoj romaneskni prvenec Ukradeno sonce, ki govori o slepem dekletu in njenem iskanju polnočutnosti, je izdal pri 43 letih. Tkanje pisane besede je zanj čedalje zanimivejše potovanje po še neizrisanem zemljevidu duše in osvobajanje lastnega glasu. Zdi se mu, da bi kar zbolel, če ne bi dvignil notranjih občutenj, saj so zunanji dialogi preveč neosebni, odtujeni in klišejski.

Nagrade

  • Nominacija Modra ptica 2011 za knjigo Izgubljeni gozd
  • Bele vrane 2013 za knjigo Izgubljeni gozd
  • Nominacija Modra ptica 2013 za knjigo Ljubezenski vrtiljak

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam